Отказ от услугатаПолзването на парно и топла вода не е индивидуална услуга, а се избира от цялата сграда. Затова според действащото законодателство не можете да се откажете индивидуално от нея. Съответно дори радиаторите ви да са трайно изключени, ако в сградата продължава да се използва тази услуга, вие ще получавате сметки за сградна инсталация и услугите по дялово разпределение.

Отказът от услуга е възможен с решение на Общото събрание на сградната етажна собственост, т.е. когато собствениците на най-малко две трети от собствеността в сградата (по идеални части) гласуват за това.

За да бъдем максимално коректни към клиентите, при категорични данни за неефективност на ползваната услуга “Топлофикация София” ЕАД изпраща писмо до сградната етажна собственост, в което информира за казуса и възможността за отказ. При покана от страна на етажната собственост, консултант на компанията, може да присъства на общото събрание и да запознае собствениците с актуалната ситуация и да отговори на въпроси.