Завърши общото включване на отоплението в София

Общото включване на отоплението в столицата завърши.

 

Без парно засега остават само отделни сгради,  които по  решение на етажната собственост са поискали включване на по-късен етап. Отоплението не е включено и в  сградите, където техниците на компанията са установили, че вътрешната инсталация е празна, което е признак за продължаващи ремонти и има опасност от наводняване в жилищата. Парно има в детските градини, в здравните заведения и в почти всички училища, тъй като в някои учебни заведения директорите са поискали отлагане на включването.

 

Общото включване на отоплението в София започна в четвъртък, 26 октомври, тъй като в същия ден бяха изпълнени задължителните според нормативната уредба две комулативни условия – три последователни дни със средноденонощна температура под +12 градуса и прогноза за трайно застудяване през следващите 7-10 дни.   

 

Напомняме на упълномощените лица в сградите да проверят обезвъздушаването на отоплителната система, а клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се нормализира отоплението в сградата.