Промяна в графика за ремонт в „Студентски град“

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ ЕАД инж. Александър Александров се срещна с представители на студентските съвети. На срещата бяха обсъдени старта и времетраенето на предстоящия ремонт на главния топлопровод, който топлоснабдява клиентите на дружеството от кварталите  „Студентски град“, „Дървеница“, „Витоша“ и „Малинова долина“.

 

Представителите на студентите изразиха разбиране и подкрепа за провеждането на реконструкцията предвид силно амортизираното състояние на съоръженията и опасността от авария по време на отоплителния сезон.

 

Постигнато бе споразумение реконструкцията  да започне на 13 юли, като топлата вода ще бъде спряна на 15 юли. Съгласно постигнатата договореност на вчерашната среща при столичния кмет г-жа Йорданка Фандъкова, времетраенето на ремонта беше съкратено с 20 дни. След неговото приключване „Топлофикация София“ ЕАД ще възстанови на 21 август подаването на топла вода към кварталите „Студентски град“, „Витоша“ и „Малинова долина“, а към засегнатите отделни сгради от кв. „Дървеница“ топлоподаването ще бъде възстановявано поетапно в следващите дни.

 

На срещата присъстваха и г-жа Даниела Стефанова, организатор на гражданската петиция против спирането на топлата вода, кметът на район „Студентски“ г-н Петко Горанов и представители на ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД.