Съобщение 12.07.2012г.

2012-07-12

Срещу служителката в отдел “Обслужване на клиенти и събираемост” в „Топлофкация София” ЕАД   Е.Л. е образувано дисциплинарно производство заради опит да измами и вземе подкуп от клиенти на компанията. Със съдействието на органите на МВР на 11 юли 2012 г. жената е задържана с предварително белязани банкноти в момента, в който е получавала нерегламентирано поисканата сума и сега е в ареста. 
Няколко дни по-рано клиенти на „Топлофикация София” са подали сигнал в компанията, че служителка от търговския отдел, е поискала определена сума, за да реши бързо и в тяхна полза проблемите им със стари задължения за топлинна енергия. Веднага след получаването на сигнала изпълнителният директор на компанията е сезирал органите на МВР, които да предприемат необходимите мерки.
„Действията и поведението на Е.Л са незаконни, недопустими и в разрез с усилията, които полагаме, за да подобрим диалога с клиентите, да върнем доверието им, като ги убедим, че можем да работим честно, прозрачно и почтено и да се отнасяме към тях с нужното уважение. Още с встъпването си в длъжност предупредих, че ще бъда безкомпромисен към подобни прояви. Категоричен съм, че всеки един служител на компанията, който дръзне да иска суми за услуги, които не са включени в официалния ни ценоразпис, ще последва съдбата на Е.Л. – сезиране на органите на МВР и незабавно най-строго наказание.”, заяви Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на „Топлофикация София”.
Ръководството на компанията уверява, че контролът върху работата и поведението на всички служители ще бъде постоянен и още по-строг. Клиентите на „Топлофикация София”, които имат съмнения в принципността или качеството на обслужване  от страна на служителите на фирмата могат да подават сигнали на тел. 02 958 01 55 или на e-mail mnenia@toplo.bg.