Съобщение 05.06.2012

2012-06-05

От началото на юни до днес „Топлофикация София”ЕАД е изплатила 9,6 млн. лв. текущи задължения към Булгаргаз, до края на седмицата ще бъдат преведени още 6 млн. лв, а към тях ще бъдат добавени и още 16 млн. лв., които компанията очаква да бъдат преведени от НЕК. По този начин до края на тази седмица Топлофикация София ще успее да плати на доставчика общо 337 млн. лв. и ще покрие на 100% текущите задължения за синьо гориво от началото на годината до този момент в размер на 317 млн. лв. 

„ Няма опасност от спиране на топлата вода и столичани нямат основания за притеснение. За първи път през 2011г. и 2012 г. компанията успява да се разплаща своевременно за консумираното през сезона гориво. Паралелно с това успяваме да покрием и онаследени стари задължения към Булгаргаз по направения погасителен план като вече сме ги редуцирали с 40 млн. лв. Освен това само през 2011 година сме превели рекордните 506 млн. лева на газовия доставчик като сме покрили 100% от текущите ни задължения”, категоричен заяви Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на „Топлофикация София” ЕАД.

От компанията припомнят, че регулярното заплащане на природния газ и гарантирането на топлоподаването обаче е пряко свързано с покриването на задълженията за парно и топла вода от клиентите на дружеството. Затова „Топлофикация София” фокусира усилията си върху повишаването на събираемостта и към момента 74% от клиентите заплащат сметките си и са коректни към компанията.