Съобщение 15.03.2012 г.

2012-03-15

Топлофикация София” намалява времето за обслужване на каса до минута

През новия отоплителен сезон ще има и електронна фактура за парното

Клиентите на Топлофикация София вече могат да направят справка за дължимото и заплатят сметките си на касите на компанията за по-малко от минута. Това е възможно благодарение на въвеждането на нови принтери, с които отпечатването на една сметка отнема  около 4 секунди. Допънително удобство е, че всички каси на „Топлофикация София” са оборудвани и с пос-терминални устройства. Това обявиха от  компанията по повод Световния ден на потребителя, който се отбелязва днес.

Модернизацията на касовите апарати намалява в пъти времето за обслужване на клиенти, особено когато става дума за плащане на повече сметки наведнъж. За сравнение при старите условия само отпечатването на просрочените сметки за период от 3 години отнемаше над 10 минути. Ако на опашката чакат 5 човека, то шестия клиент трябва да чака почти час, за да си плати сметките.
„Да чакаш на опашка, за да платиш сметката си, е абсурдно. Затова направихме необходимото клиентите ни да не губят ценното си време на касите.”, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на „Топлофикация София”ЕАД. Той уточни, че от днес фискалните устройства на касите са директно свързани  със системите на НАП.

Най-късно от следващия отоплителен сезон клиентите на компанията ще  имат възможност да заявят при желание получаването на електронни фактури за парно и топла вода. Това ще стане  след  въвеждането на новата информационна система на „Топлофикация София”. Данните за абонатите на дружеството вече са мигрирали и предстоят финалните тестове. След това всеки клиент ще може да получава бързо и удобно информация, както и да допринесе за опазването на околната среда, като предпочете електронната фактура пред хартиената.

Пресцентър „Топлофикация София”ЕАД