200 лоялни клиенти ще ползват безплатно парно и топла вода

2011-10-21

„Топлофикация София” раздаде над 267 000 лева бонуси на лоялни клиенти

200 лоялни клиенти на Топлофикация София ще получат обратно всички пари, платени от тях за парно и топла вода през миналия отоплителен сезон под формата на топлинна енергия. Щастливците бяха определени на томболен принцип сред всички потребители, които 3 или повече години не са забавяли плащане към дружеството. Като част от бонусната програма на компанията “Лоялни клиенти – битови абонати” тази седмица бяха изтеглени и имената на още 150 абоната, които са били изрядни платци през последните две години. На тях компанията ще възстанови 90% от сметките, платени през миналия отоплителен сезон. 100 късметлии пък получават възстановяване на 80% от сметките за 12 месеца, защото са били стриктни в плащането през последната година. Всички 450 печеливши ще получат наградите си под формата на приспадане на сумата от дължимото за топлинна енергия през следващите месеци до изчерпване на спечеления бонус, но за период не по-дълъг от една година.
Топлофикация София стартира програмата “Лоялни клиенти-битови абонати” през април тази година с редовна месечна томбола за 20 от коректните си абонати, които всеки месец са плащали сметките си в безлихвения срок. До този момент печелившите са 140 абонати и тяхната награда е 60% приспадане на дължимата сума за предходния месец, като общата сума на бонуса е близо 5000 лв.
Така общият размер на годишните и месечни бонуси, които дружеството подарява на лоялните си клиенти,  надхвърля 267 000 лв.
„Искам да успокоя абонатите ни, че разходите, предвидени за покриване на съответните бонуси няма да се начисляват върху сметките на останалите ни клиенти и няма да бъдат калкулирани в цената на топлинната енергия. Средствата са от приходите на дружеството от нелицензионна дейност. Бонусната програма е част от комплексите мерки, които прилагаме за подобряване диалога с нашите клиенти и за повишаване на събираемостта в дружеството. Стартирахме програмата за всички онези 73% от абонатите ни, които са коректни към дружеството и заслужават да бъдат поощрени за това. За останалите ще продължим да прилагаме рестриктивните мерки и да търсим правата си по съдебен път”, каза Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София.
Спечелилите абонати ще бъдат информирани писмено, а всички заинтересовани могат да проверят дали техните абонатни номера са сред наградените на сайта на дружеството.
Тегленето на томболата за годишните бонуси в програмата “Лоялни клиенти- битови абонати” беше извършено в присъствието на нотариус г-н Иван Петров, главен експерт в Комисията за защита на потребителите, г-н Георги Славов, юридически консултант на Националната асоциация на домоуправителите в  Република България и г-н Стоян Цветанов-изпълнителен директор на „Топлофикация София”ЕАД.