Съобщение 15.10.2011г.

2011-10-15

„Топлофикация – София” има готовност  за поетапното масово пускане на парното в столицата от понеделник, 17 октомври 2011 г. Традиционно процесът започва от детските градини и яслите, учебните заведения, болниците, жилищни  и администратините сгради,/по наредба те се включват пжоследни като над 330 сгради общо в столицата имат работещо отопление и в момента.
„Имаме пълна готовност и можем да пуснем парното веднага. Дали ще преминем към масово топлоподаване обаче ще решим окончателно в понеделник, когато разполагаме с официална по-дългосрочна прогноза за времето, защото въпреки студения уикенд  през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури близо до 20 градуса”, обясни Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София.
Именно наличието на метеорологична прогноза за трайно и дългосрочно застудяване е едно от изискванията в Наредбата за топлоснабдяване, за да се премине към масово пускане на парното. Другото условие е наличие на три поредни дни със среднодневна температура под 12 °С., което е изпълнено
„Не искаме заради няколко студени дни да поставим всички абонати в ситуация да плащат за отопление на общи части, без реално да има необходимост за това. В същото време абонатите, които искат отопление въпреки очакваното повишаване на температурите, няма да бъдат ощетени.”, допълни Цветанов.
    Желаещите могат да подадат индивидуално заявление до дружесвото и парното им ще бъде пуснато. За целта обаче трябва да има решение на Общото събрание на етажната собственост. Припомняме, че  заявление и подписано за целта решение на общото събрание на етажната собственост могат да се подават в в деловодството на обслужващия топлорайон. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.
        Напомняме на всички абонати на дружеството още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване  на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.
        Призоваваме нашите клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

    За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон,  дружеството предоставя следните телефони:
ТР”София” –                 931 49 49
ТР”София Изток” –         970 99 32
ТР”Земляне” –             859 01 95
ТР”Люлин” –                   934 00 80