Съобщение 25.03.11

2011-03-25

Изключи светлината, включи се

„Топлофикация София” приканва всички свои клиенти в столичния град да се включат в световната инициатива „Часът на Земята” в събота – 26 март и да изключат ненужното осветление само за един час от 20.30 до 21.30 часа.
Нека се присъединим към над 1 милиард обитатели на нашата планета, които изпращат своето послание за необходимостта от незабавни мерки срещу промените в климата и за по-устойчив начин на живот. С този малък символичен жест нека покажем, че бъдещето на нашата планета е наша кауза и ние носим отговорността за природното наследство, което ще оставим за следващите поколения.
 “Когато хората правят нещо заедно, могат да постигнат глобални промени” казват създателите на инициативата „Часът на земята”. 
 
В подкрепа на инициативата ръководството на „Топлофикация София”
взе решение осветлението, което не е необходимо за производствения процес в топлоизточниците, да бъде изключено за един час от 20.30 до 21.30 часа на
26 март 2011 г. 

„Независимо, че „Топлофикация София” е производител на топлинна и електрическа енергия, ние отделяме специално внимание на енергоспестяващите мерки и насърчаваме своите клиенти да използват всички възможности за икономия на енергия. Имаме амбиция да станем компания, която сама за себе си консумира по-малко енергия. В момента се прави енергийно обследване на сградите на дружеството, за да се установи какво  консумираме и в последствие да бъдат предприети мерки за намаляване на  собственото ни потребление. През миналия месец над 2000 електрически крушки по 250 вата са сменени с енергоспестяващи по 50 вата, с което сме намалили пет пъти консумацията на електрическа енергия за осветление само в ТЕЦ „София”. До края на 2011 г. ще бъдат рехабилитирани 1900 абонатни станции и с това ще приключим обновяването на всички абонатни станции в София. Модерните абонатни станции водят до около 30% по-малко консумация на топлинна енергия в сградите и ще облекчат сметките на столичани.”, заяви Стоян Цветанов, изпълнителен директор на Топлофикация София.

Тази година „Часът на Земята” се провежда под надслов „Когато 60-те
минути отминат” и е призив към хората от цял свят и след датата 26 март да
предприемат ежедневни стъпки към екологичен и по-устойчив начин на живот.