Съобщение 19.05.2016 г.

2016-05-19

 „Топлофикация София” откри нов център за обслужване на клиенти

До края на месеца трябва да приключи отчитането на уредите за дялово разпределение

Сметките за парно и топла вода за април вече са на разположение на абонатите в сайта на компанията

„Топлофикация София” откри нов център за обслужване на клиенти, който се намира на ул. „Сердика” № 5. Тук потребителите могат да получат информация и да направят справка по търговски въпроси, да платят сметките си, да подадат заявления за откриване и закриване на партида, за сключване на договори, за присъединяване към топлопреносната мрежа, както и  да съгласуват проекти. Работното време е от 8.30 до 17.00 часа, като плащанията на сметки се приемат до 16.30 часа. Новият център за обслужване на клиенти е разположен на място, до което има удобен транспорт и гражданите могат лесно да се придвижат без да бъдат принудени да губят много време.

В навечерието на 24 май - денят на славянската писменост и култура и по повод откриването на новия център за обслужване на клиенти, на 20 май, петък, първите 50 абонати, които посетят центъра ще получат от столичната Топлофикация подарък - книга от български автор.

Във връзка с кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2015 г. – 30 април 2016 г., „Топлофикация София” ЕАД отново призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително в апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища. Припомняме, че клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Посещението на едната от тези дати задължително трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която обаче се заплаща според  ценоразписа на съответната фирма. Потребителите трябва да знаят, че отчитането на всеки един апартамент в сградата оказва влияние върху изравнителните сметки на останалите. Съответно, при допълнително отчитане всички в рамките на етажната собственост получават коригирани изравнителни сметки.

Кампанията за отчитане на уредите трябва да приключи до края на май. „Топлофикация София”, която е и топлинен счетоводител ще спази посочения срок, тъй като вече вървят отчетите на втора дата в сградите, където са останали непосетени жилища.

    Априлските сметки за парно и топла вода вече са на разположение на столичани на Интернет страницата на дружеството – www.toplo.bg и в касите на компанията. Според данните на Изчислителния център на “Топлофикация София” потреблението на топлинна енергия в столицата е било значително по-ниско в сравнение със същия месец на предходната година заради топлото време и ранното приключване на отоплителния сезон като столичани са консумирали 145 730 МВтч или 64% по-малко отколкото потребената енергия през април 2015 г.По информация на НИМХ към БАН средномесечната температира е  + 14 С ̊.  / за сравнение през април 2015 г. средно месечната температура е била + 10,2  С ̊./  Абонатите могат да заплащат  априлските си сметки в касите на компанията и на партньорите, както и по банков път и чрез интернет. Клиентите, които нямат просрочени задължения и заплатят  сметката си до 30 май, ще получат 3% търговска отстъпка.

        „Топлофикация София” ЕАД напомня на своите клиенти, че могат да се включат още сега в  бонусната програма „Разсрочена лоялност“ и да заявят плащане на сметките си на равни месечни вноски /11 равни вноски и 12-та изравнителна/. Те ще получат като бонус 50% отстъпка още при плащането на следващата си сметка. Единственото условие за получаване на отстъпката е да нямат просрочени задължения.