Съобщение 30.06.2015 г.

2015-06-30

На 30 юни един късметлия ще спечели билет за концерта на Роби Уилямс на 7 август

От юни „Топлофикация София” стартира кампанията Е-БИЛЕТИ ЗА Е-ФАКТУРИ. В продължение на 5 месеца компанията ще раздава по 3 електронни билета за хитови концерти и представления на свои клиенти, които са се отказали от хартиена и са преминали към електронна фактура.

Печелившите ще бъдат определяни на томболен принцип като абонатните им номера ще бъдат изтегляни на 30-то число на всеки месец от избраните от Столичен общински съвет обществени посредници /обмудсмани/ на „Топлофикация София”. Днес един късметлия ще спечели билет за концерта на Роби Уилямс на 7 август, а други двама – за новия спектакъл ЗА СВАТБИТЕ! КАМЕН ДОНЕВ И BOBAN & MARKO MARKOVIC ORCHESTRA. Те ще получат персонален е-mail, а абонатните номера ще бъдат обявявани и на toplo.bg и фейсбук страницата на компанията.

“За кампанията е-билети за е-фактури ще изберем различни хитови концерти и спектакли, за да можем да насърчим в нея да се включат хора от различни възрастови групи и с различен вкус. Надяваме се, че ще спечелим на своя страна младите, които могат да помогнат  на родителите си, а защо не и на бабите и дядовците  си, да преминат към е-фактура за парно и топла вода и така ще имат шанс да получат награда. Вярваме, че клиентите ни ще преминат към електронна фактура, защото е по-удобно и сигурно от една страна и от друга показва нашата обща грижа към природата, а  наградите са просто допълнителна мотивация..”, обясниха от „Топлофикация София”.

 За по-малко от три месеца над 6000 клиенти на дружеството вече се отказаха да получават сметките си на хартия. С преминаването към е-фактура потребителите получават сметките си веднага, където и да се намират в дадения момент. Съществено предимство е и липсата на достъп на други лица до документа, който не може да бъде защитен при получаване на хартиен носител по пощата.  Електронната фактура е официален финансов документ, който се архивира лесно. Не на последно място въвеждането на тази практика допринася  за опазването на природата и спестява ресурси като дървесина, вода, енергия и др.

За целта е достатъчно да изпълнят три лесни стъпки – да изтеглят заявление от www.toplo.bg, да го попълнят и да го изпратят на e-faktura@toplo.bg. Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” No23 или в касите на компанията, като клиентите трябва да имат предвид, че заявленията за физически и юридически лица са различни. На сайта на „Топлофикация София” потребителите ще получат допълнителна информация за процедурата, както и указания за попълването на заявленията. Процесът е обратим – ако някой реши да се върне към хартиена фактура, може да го направи във всеки един момент. В сайта на компанията има и съответната бланка за отказ от е-фактура, като процедурата е анарогична.

За да бъдат максимално улеснени клиентите, от април те могат да подадат заявление за е-фактура от „Топлофикация София” и други ютилити компании и в 300 собствени каси на Изипей в цялата страна. Там те получават бланка, на която автоматично ще фигурират клиентските номера и съответните им доставчици. Потребителят ще трябва да попълни само личните си данни и да отбележи  от кои доставчици на услуги би искал да получава електронна фактура. В последствие заявлението се разпределя и обработва по вътрешен ред от всяка една от ютилити компаниите, съгласно индивидуалните процедури. Клиентите на ePay.bg също имат възможност онлайн да заявят електронни фактури от Топлофикация София през профила си.

От юни месец Топлофикация София стартира и кампанията ХАРТИЯТА Е ЗА КНИГИ, НЕ ЗА СМЕТКИ. Всеки месец компанията ще подарява по 20 книги на съвременни български автори на свои клиенти, които също са преминали към е-фактури.