Съобщение 23.06.2015г.

2015-06-23

„Топлофикация София” ще раздаде 100 книги на съвременни български автори на отказалите се от хартиени сметки

Вече над 6000 клиенти на компанията са избрали да получават е-фактура

От юни Топлофикация София стартира кампанията ХАРТИЯТА Е ЗА КНИГИ, А НЕ ЗА СМЕТКИ. В продължение на 5 месеца компанията ще раздава по 20 книги на съвременни български автори на свои клиенти, които са се отказали от хартиена и са преминали към електронна фактура. Част от книгите ще бъдат и с автографи от авторите.

Печелившите ще бъдат определяни на томболен принцип като абонатните им номера ще бъдат изтегляни на 30-то число  всеки месец. Първите късметлии ще бъдат обявени този месец. Те ще получат персонално писмо на посочения от тях е-mail адрес, а абонатните номера ще бъдат обявявани и на toplo.bg и фейсбук страницата на компанията.

“Подбрали сме 10-е най-популярни съвременни автори с последните им книги. Вярваме, че тази инициатива ще се хареса на хората, защото от една страна връща на дневен ред удоволствието от четенето, и от друга припомня, че с нещо много лесно като заявяването на е-фактура можем да помогнем за опазването на околната среда.”, обясниха от компанията.

За по-малко от три месеца над 6000 клиенти на дружеството вече се отказаха да получават сметките си на хартия. С преминаването към е-фактура потребителите получават сметките си веднага, където и да се намират в дадения момент. Съществено предимство е и липсата на достъп на други лица до документа, който не може да бъде защитен при получаване на хартиен носител по пощата.  Електронната фактура е официален финансов документ, който се архивира лесно. Не на последно място въвеждането на тази практика допринася  за опазването на природата и спестява ресурси като дървесина, вода, енергия и др.

За целта е достатъчно да изпълнят три лесни стъпки – да изтеглят заявление от www.toplo.bg, да го попълнят и да го изпратят на e-faktura@toplo.bg. Заявления се приемат и в деловодството на дружеството – кв. Борово, ул. „Ястребец” No23Б или в касите на компанията, като клиентите трябва да имат предвид, че заявленията за физически и юридически лица са различни. На сайта на „Топлофикация София” потребителите ще получат допълнителна информация за процедурата, както и указания за попълването на заявленията. Процесът е обратим – ако някой реши да се върне към хартиена фактура, може да го направи във всеки един момент безплатно.

За да бъдат максимално улеснени клиентите, от април те могат да подадат заявление за е-фактура от Топлофикация София и други ютилити компании и в 300 каси на Изипей в цялата страна. Там те получават бланка, на която автоматично ще фигурират клиентските номера и съответните им доставчици. Потребителят ще трябва да попълни само личните си данни и да отбележи от кои доставчици на услуги би искал да получава електронна фактура. В последствие заявлението се разпределя и обработва по вътрешен ред от всяка една от ютилити компаниите, съгласно индивидуалните процедури. Клиентите на ePay.bg също имат възможност онлайн да заявят електронни фактури от Топлофикация София през профила си.