Софиянци заявяват е-фактура за парно, ток, вода и газ с един документ

2015-04-03

Софиянци заявяват е-фактура за парно, ток, вода и газ с един документ

 

От април клиентите могат да подадат декларация на 300  каси на Изипей

 

 

От 3 април софиянци могат да преминат към електронни фактури за парно, ток, вода и газ с подаването на общо заявление в най-близката каса на Изипей. Кампанията “Заедно за зелена София” обединява усилията на основните ютилити компании в столицата – Топлофикация София, “Софийска вода” АД, ЧЕЗ Електро България.и  Овергаз.

Целта е клиентите да бъдат улеснени максимално с подаването на общото заявление в 300 собствени каси на Изипей в цялата страна, което отнема минути. На бланката автоматично ще фигурират клиентските номера и съответните им доставчици и потребителят ще трябва да попълни само личните си данни и да отбележи  от кои доставчици на услуги би искал да получава електронна фактура. В последствие заявлението се разпределя и обработва по вътрешен ред от всяка една от ютилити компаниите, съгласно индивидуалните процедури. Клиентите съответно ще започнат да получават е-фактура, която е легимитен финансов документ, от всеки посочен доставчик.

От април клиентите на ePay.bg също ще имат възможност онлайн да заявят електронни фактури от различните ютилити компании на едно място.

С преминаването към е-фактура потребителите ще получават сметките си веднага, където и да се намират в дадения момент. Съществено предимство е и липсата на достъп на други лица до документа, който не може да бъде защитен при получаване на хартиен носител по пощата.  Електронната фактура е официален финансов документ, който се архивира лесно. Не на последно място въвеждането на тази практика допринася  за опазването на природата и спестява ресурси като дървесина, вода, енергия и др.

 

Пресцентър “Топлофикация София” ЕАД