Съобщение 17.11.2012г.

2012-11-17

Ръководството на „Топлофикация София” уволни дисциплинарно служителката от отдел “Обслужване на клиенти и събираемост” - Е.Л., която през юли 2012 г. се опита да вземе подкуп от клиенти на компанията.  Тогава ръководството на компанията образува срещу нея дисциплинарно производство заради опит за измама и корупция.
Тогава клиенти на „Топлофикация София” подадоха сигнал в компанията, че служителка от търговския отдел е поискала определена сума, за да реши бързо и в тяхна полза проблемите им със стари задължения за топлинна енергия. Веднага след получаването на сигнала изпълнителният директор на компанията сезира органите на МВР, които предприеха необходимите мерки.
Ръководството на „Топлофикация София”, спазвайки всички разпоредби на трудовото законодателство, е изискало от служителката обяснение за случая. Предвид факта, че тя попада в кръга на лицата под закрила по Кодекса на труда, е изискано мнение от ТЕЛК и от Инспекцията по труда, преди да пристъпи към най-тежкото наказание – дисциплинарно уволнение. Веднага след получаването на необходимите документи, на служителката Е.Л. е връчена заповед за незабавно прекратяване на трудовото правоотношение.
„Между задържането на служителката и нейното освобождаване от работа минаха няколко месеца и процедурата се забави, защото Е.Л. си взе отпуск за временна нетрудоспособност. Както предупредих още с встъпването си в длъжност, ще бъда и съм безкомпромисен към подобни прояви. Те са незаконни, недопустими и в разрез с усилията, които полагаме, за да върнем доверието на нашите клиенти. От всички служители, без изключение, изисквам да уважават клиентите ни и да работят прозрачно и почтено. Ако някой дръзне да извършва измами, както в случая, ще понесе съответната отговорност и ще получи най-строгото наказание, определено в закона”, заяви Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на „Топлофикация София”.
Клиентите на „Топлофикация София”, които имат съмнения в принципността или качеството на обслужване от страна на служителите на фирмата, могат да подават сигнали на тел. 02 958 01 55 или на e-mail mnenia@toplo.bg.